06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Ik hou enorm van het strand. De vrijheid, de weidsheid, het uitzicht en de elementen van de natuur geven mij ontspanning, rust en maken dat ik ‘open sta’. Ik breng mijn vakantie dan ook graag door aan het strand. Gelukkig woon ik ook dichtbij het strand, dus even uitwaaien aan het strand doe ik ook regelmatig.

Maar aan de andere kant voel ik mij ook een stadsmeisje. Lekker slenteren en mij laten verrassen door wat de stad te bieden heeft. Zo heb ik een tijdje geleden ontdekt dat er in hartje Parijs, aan de voet van de Sacré-Coeur, zelfs een heuse wijngaard ligt. Hoe verrassend is dat!

Diversiteit aan plekken

Mijn liefde voor de diversiteit aan landschappen die onze planeet te bieden heeft, neem ik ook mee in mijn werk. Of je nou voorkeur hebt voor het bos of je droomt van de bergen, er is aan het einde van je leven altijd een afscheid mogelijk dat past bij jouw smaak. Uiteindelijk zijn er gelukkig maar weinig verplichtingen tijdens een uitvaart.

In hoe een uitvaart vormgegeven wordt, ben je helemaal vrij. Als je een ceremonie wilt, mag je die houden waar je wilt. Dat kan in een kerk of een aula van een uitvaartcentrum. Maar waarom zou je dat niet doen op een locatie waar je altijd graag was? Dat kan natuurlijk in je eigen huis of tuin. Maar wellicht staat je favoriete restaurant/kroeg er wel voor open om je leven daar te vieren.  Of was je lid van een (sport-)vereniging en mag het in de kantine.

Wanneer je de keuze tussen begraven en cremeren hebt gemaakt, zijn er al veel mogelijkheden.

Misschien wil je:

  • begraven worden midden in de stad, in de duinen of op een natuurbegraafplaats.
  • uitgestrooid worden over zee of liever vanaf een salonbootje in de Amstel.
  • bijgezet worden in een urnengalerij in jouw stad of een decoratieve urn voor in de tuin.

Wat jij denkt dat onmogelijk is, is mogelijk

Alles waarvan je nu nog denkt dat het vast niet kan, daarover kan ik met je meedenken. Want ik hou van mogelijkheden en niet van belemmeringen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de uitvaartwens. Net zoals de grote diversiteit aan landschappen veel mogelijkheden te bieden heeft kan er in de organisatie van een uitvaart ook heel veel.

Traditioneel ligt of lag er veel vast voor een uitvaart. Ik gebruik graag creativiteit om een uitvaart passend te maken bij de persoon en de nabestaanden. Natuurlijk heb ik dan input nodig om te achterhalen wat past. In een eerste gesprek laat ik de nabestaanden dan ook altijd ruim aan het woord. Wat was de overledene voor persoon? Waar hield hij/zij van? Wat was belangrijk?

Goed luisteren en doorvragen maakt dat we een mooi beeld krijgen waarna we een passende uitvaart kunnen gaan organiseren.

  • Een lievelingskleur is bijvoorbeeld een mooi gegeven om mee te nemen in de uitvaart. Je kan dan denken aan bloemen in de favoriete kleur of een kledingadvies meegeven.
  • Hield de overledene van bepaalde muziek? Misschien kun je dit met live muziek inpassen in de ceremonie.
  • Was de overledene een stadsmens of meer een natuurmens? Dit neem je natuurlijk mee in de keuze van de locatie.

Er bestaat geen ‘standaard’ landschap in onze wereld. Hoe fijn is het dat dit tegenwoordig voor uitvaarten ook steeds meer het geval is?

Wil je eens van gedachten wisselen hierover?  Bel of mail mij voor een kennismaking. Ik neem graag de tijd om jouw wensen te bespreken.