06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Vorige week was ik aanwezig bij de uitreiking van de Nationale Meeting Awards. Dé onafhankelijke award voor de beste meeting- en eventlocaties van Nederland die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Elk van de 5 categorieën, van capaciteit small (< 25 personen) tot XXL (> 500 personen), kreeg een eigen winnaar.

Locatiekeuze is maatwerk

Dit brengt mij bij het maatwerk dat wij als eventmanagers verzorgen. Iedere opdrachtgever en ieder evenement vraagt weer een ander soort locatie. Persoonlijk besteed ik altijd ruim tijd aan kennismaken en ‘voelen’ naar de waarden en cultuur bij de opdrachtgever. Na het bepalen van de doelstelling en doelgroep komt de locatie aan bod. Wat past bij de opdrachtgever en bij het type event? Natuurlijk is het formaat van de locatie dan van groot belang. De locatie moet niet te klein zijn, maar zeker ook niet te groot. Het juiste formaat van de locatie bepaalt zeker de sfeer in positieve zin. Groot feest? Intieme happening? Voor alles is een locatie beschikbaar van uitstekende kwaliteit op een verrassende plek! 

5 belangrijke keuzes op een rijtje:

  1. Wil je goede bereikbaarheid met openbaar vervoer of liever een locatie aan de rand van de stad met veel parkeerruimte?
  2. Wil je in de bruisende omgeving van de stad of liever een locatie in het groen?
  3. Wil je een hippe locatie in een modern jasje of liever een locatie met een verhaal en historie?
  4. Wil je een goede locatie met prima faciliteiten, of wil je helemaal over de top comfort?
  5. Wil je mogelijkheid tot overnachting of is een dag arrangement voldoende?

Zoveel verschillende evenementen, zoveel verschillende locaties

Als eventmanager bezoek ik regelmatig locaties. En altijd verbaas ik mij er weer over hoe verschillend iedere locatie is. Zoveel verschillende plekken, omgevingen, bouwstijlen, interieurstijlen en sferen. En stuk voor stuk bedienen ze hun eigen deel van de markt.

Laat je inspireren

Voor inspiratie gebruik ik graag het Jaarboek Locaties. Dat doe ik niet bij ieder evenement, maar het brengt me altijd op goede ideeën. Als organisator kun je het boek hier kosteloos aanvragen.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete locatie is en waarom het favoriet is. Laat het in het reactieveld hieronder weten dan kunnen we elkaar helpen en inspireren.

Hartelijke groet!

PS Heb je een evenement op stapel staan? Wil je iets communiceren met een evenement? Heb je nog geen inspiratie? Bel of mail me! Ik help je graag, ook als je helemaal niet weet waar je moet beginnen met de organisatie.