06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Jaja, eind deze week gaat de laatste regio met zomervakantie! De officiële start van de komkommertijd dus. In plaats van over komkommers wil ik graag iets kwijt over peanuts, en wel over de volgende uitspraak:

“If you pay peanuts, you get monkeys”

Klus tegen studentenprijs

Afgelopen week zag ik in een Facebookgroep met ondernemers een oproep met de volgende strekking: ‘Ik zoek iemand om klus x te doen, tegen een studentenprijs.’ Niet voor het eerst dat ik een dergelijke vraag gesteld zag worden, soms in iets andere bewoordingen, zoals ‘tegen een kleine vergoeding’ of, erger nog, ‘tegen een ruildienst’. (Ik moest overigens erg lachen om de gevatte reactie van een groepslid dat vroeg of de ondernemer zelf ook tegen studentenprijzen werkte.)

Voor mij een signaal om de groep te verlaten. Ik krijg hier geen energie van! Je hoeft als ondernemer zeker niet voor elke dienst altijd de hoofdprijs te betalen, maar laten we het wel leuk houden en iedereen een eerlijk tarief gunnen. En dit kan ook door prijsbewust te zijn.

Cadeaubonnen of ervaring?

Het voorval deed mij denken aan een feestelijk evenement dat ik een tijd geleden organiseerde. Voor de borrel wilden we studenten inhuren om de bar te bezetten en met drankjes en hapjes rond te gaan. Mijn opdrachtgever gaf aan dat zoonlief wel een paar vriendinnen had die dit wilden doen. Maar het probleem van de betaling kon niet getackeld worden: een factuur konden de vriendinnen niet sturen en cadeaubonnen geven leek ook niet de juiste oplossing.

Uiteindelijk hebben we via een horeca-uitzendbureau drie studenten ingehuurd. Weliswaar niet de goedkoopste oplossing, maar wat was ik achteraf blij dat we het zo gedaan hadden! Vanwege het prachtige weer waren de glazen razendsnel op, zó snel dat de vaatwasser het niet kon bijbenen. De ervaren studenten hadden dit snel in de smiezen en losten het met handmatig glazen spoelen probleemloos op.

Dankzij hun praktijkervaring hadden ze voldoende inzicht, zodat ze evengoed nog met hapjes konden rondgaan en telkens snel de vuile vaat weghaalden.

Zorg voor passende kwaliteit

Voor mij was dit een bevestiging van het onderbuikgevoel bij de vriendinnenoptie. De kwaliteit van alles wat je voor een evenement organiseert, moet kloppen met het karakter van het evenement en passen bij de opdrachtgever. Denk hier vooraf dus altijd goed over na en maak bewuste keuzes.

Heb jij ervaring met dit onderwerp? Ik ben benieuwd, laat het mij weten door hieronder te reageren.

Fijne zomer gewenst en enjoy!

Enerverende groet!


PS: Wil jij in het najaar ook een passend evenement organiseren? Neem snel contact met mij op dan kunnen we het bespreken. Ik heb de komende weken nog een paar momenten beschikbaar.