06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Voor Peter heb ik de uitvaart van zijn moeder mogen verzorgen.

Op 2 juni 2023 kwam er tijdens onze wekelijkse BNI meeting een telefoontje voor mij. Na terugkomst van dat gesprek kwam ik weer naast je zitten en zei zachtjes tegen je, “Ik ga er vandoor want mijn moeder is waarschijnlijk overleden”. Binnen een uur kwam jij al langs en hoe fijn is het dat er een uitvaartbegeleider binnenkomt die je gewoon kent.

Natuurlijk moesten we jou van alles over onze moeder vertellen tenslotte kende jij mijn moeder niet, toch voelde het alsof jij haar jaren kende. Het voelde voor ons allemaal daardoor heel erg vertrouwd en dat gaf direct rust. Vanaf dat moment begon dan ook de reis door ons collectieve geheugen. Want afscheid nemen van iemand die je letterlijk je hele leven al kent en lief hebt, kan alleen maar door samen mooie herinneringen op te halen. En dat is gelukt.

Ik kijk terug op een hele mooie en liefdevolle uitvaart van mijn moeder. Welke nooit zo mooi had kunnen zijn zonder jouw warmte, steun, geduld, begrip, inbreng, actie, geregel, kennis en tact, vooral dat tact was heel nuttig want wie zou anders moeten zeggen dat ik niet zolang moet ouwehoeren.

Kortom iedereen die zegt ik wil of durf niet over een uitvaart na te denken, die moet je de aandacht van Patricia schenken. Ik zal jou dan ook altijd aanbevelen bij dit moeilijke maar onontkoombare onderwerp. Patricia ik wil je heel erg bedanken ook namens mijn hele familie.

Peter van Honschoten

– Ter nagedachtenis aan Lien – 

Peter van Honschoten

mei 2024

Voor Ludmilla heb ik de uitvaart van haar vader mogen verzorgen.

Patricia heeft de uitvaart voor mijn vader geregeld.
Mijn vader had vrij specifieke wensen aangaande de grootte van het gezelschap en de soberheid van het afscheid. Patricia heeft een prachtige, intieme en persoonlijke uitvaart geregeld. Geen grote aula, maar een kleine ruimte, waar we om de kist heen konden zitten.

Ze is tijdens het afscheid ‘onopvallend’ aanwezig, maar leidt ondertussen alles in goede banen. Patricia kan – indien nodig – snel schakelen en geeft je alle ruimte voor eigen inbreng. Ze sluit daarbij aan met goede suggesties en bijzondere ideeën.

Het was een uitvaart, zoals mijn vader het gewild had.
Dank je wel, Patricia.

Ludmilla

januari 2024

Voor een klant van Raymond heb ik de uitvaart van zijn broer mogen verzorgen.

Ik schrok toen een klant, die ik al ruim 25 jaar ken, mij belde dat het opeens heel slecht ging met zijn broer en hij was overgebracht naar een hospice. Dan kan het snel gaan en ik dacht aan wat er allemaal geregeld moest worden. Ik stelde direct voor om Patricia in te schakelen om alvast te bespreken waarover na te denken als hij zou komen te overlijden. Aanvankelijk vond hij dat wat voorbarig maar stemde daar toch mee in. Later gaf hij aan dat hij dat eigenlijk deed omdat hij mij al zolang kent en er daarom op vertrouwde dat Patricia hier wel geschikt voor zou zijn. En dat vertrouwen heeft Patricia allerminst beschaamd.

Hij had direct bij de eerste ontmoeting al een goed gevoel bij Patricia. Ze kwam warm en deskundig over en dat voelde goed. Toen zijn broer overleed, nam Patricia meteen alles wat geregeld moest worden hem uit handen. Bij de begrafenis een week later was ik aanwezig en kon ik zelf aanschouwen hoe alles goed geregeld was en soepel verliep.

Toen de klant mij onlangs belde om alle fiscale zaken door te nemen die nu geregeld moesten worden, gaf hij aan hoe blij hij was met Patricia en bedankte mij voor het feit dat ik haar aangedragen had.

Raymond

juni 2023

Met ritueel begeleider Susan van Agten heb ik samengewerkt voor een uitvaart waarbij een licht kerkelijke begeleiding gewenst was.

Onlangs heb je mij benaderd voor de afscheidsviering voor een familie die jij begeleidde. Zij wilden voor hun geliefde broer een mooi afscheid met een kerkelijke invulling. Gelukkig voor de familie, en natuurlijk ook voor mij, heb jij een breed en goed netwerk, waaruit je kunt putten. Zo heb je mij kunnen voorstellen, omdat je weet dat ik een RK achtergrond heb en mensen kan begeleiden die een niet te zwaar kerkelijk gehalte bij het afscheid zoeken.

Dat jij een goede matchmaker bent, bleek al heel snel bij het voorbereidingsgesprek dat ik met twee broers en twee zussen had: het klikte meteen! Zij waren, zo merkte ik in het gesprek, ook heel blij met jouw persoonlijke begeleiding. De familie voelde zich bij jou in goede en vertrouwde handen en dat nam bij hen veel onzekerheid en stress weg.

Ook voor mij was het heel fijn samenwerken met jou. We vulden elkaar goed aan op een prettige manier. Wat mij betreft, smaakt dat naar meer!

Ik heb gemerkt dat je met je vriendelijke en persoonlijke benadering mensen echt ondersteunt en begeleidt en dat zoek je als nabestaande bij een uitvaartbegeleider: iemand die in alle rust en ontspanning naast je staat en met je meeloopt! Ik kan je gerust en graag aanbevelen in mijn netwerk als fijne uitvaartbegeleider. Op naar de volgende samenwerking!

Susan van Agten

mei 2023, Aandacht bij afscheid

Voor Funeral Quest heb ik de familie Dijk mogen begeleiden.

De uitvaartbegeleiding door Funeral Quest was heel professioneel en zorgvuldig. Adviezen waren adequaat, bereikbaarheid en snelheid uitstekend; bovendien heel transparant.

In het bijzonder hebben we de begeleiding door Patricia Herni op prijs gesteld. Ze stond ons met raad en daad bij, maar liet ons alle ruimte om onze eigen ideeën en wensen te volgen (kaart, afscheidsbijeenkomst etc.). Ze was altijd bereikbaar, ook ’s avonds of in het weekend, en reageerde steeds snel en nauwkeurig. Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen. En ze was vooral ook heel aardig.

Keimpe Dijk

januari 2023

De uitvaart van Lenneke was geen ‘standaard’ uitvaart, maar werd deels georganiseerd op de school waar zij gewerkt had en deels door de familie en vrienden. Hierbij zijn we heel fijn ondersteund door Patricia, die organiseerde waar ze kon helpen en aan de school overliet wat die wilden doen. Het lijkt me niet makkelijk om zo je weg te moeten zoeken in de organisatie van een afscheid, maar het ging Patricia schijnbaar moeiteloos af. Ze was er op alle belangrijke momenten zelf bij, kwam met goede verbetersuggesties voor het draaiboek, was altijd bereikbaar, en had alles wat we haar vroegen telkens in een mum van tijd geregeld. Daarnaast is zij iemand die op een prettige manier aanwezig is, je hebt echt het gevoel dat je het samen allemaal regelt.

Heel veel dank Patricia!

Alwik

december 2022

Met Cilia heb ik haar uitvaartwensen besproken en vastgelegd in het Wensenboekje. Zo is het voor haar nabestaanden makkelijker om de uitvaart te organiseren als het zover is.

Fijn dat je bij mij bent geweest voor het doorspreken van mijn laatste wensen. Dit geeft mij een rustig gevoel.

Cilia

oktober 2022

Met veel geluk kwam ik in contact met Patricia Herni, nadat de uitvaartbegeleider van onze oorspronkelijke keus op het laatste moment niet beschikbaar bleek. Met veel rust en overzicht nam zij de boel over en gaf ons direct het vertrouwen dat we de uitvaart van mijn moeder vlekkeloos en mooi zouden gaan organiseren. Ze wist overal de weg, sloeg de juiste toon aan en wist precies wanneer ze op de voorgrond moest treden of de nabestaanden kon ondersteunen bij belangrijke keuzes. Tegelijk liet ze ons vrij en had ze veel respect voor de wensen van mijn moeder. Professioneel, intrinsiek gedreven en met liefde voor het leven. Wij kijken terug op een heel geslaagde uitvaart.

Bjørn Koot

juli 2022

Haar natuurlijke flair vol respect, toewijding, rust en betrokkenheid, die kwaliteiten gesausd met parate kennis, bracht ons vanaf de eerste ontmoeting in een warm bad van vertrouwen. Wat er ook speelde, zij bood de oplossing. Ontzorgen, ja daarin is Patricia een kei.
Door haar integere knowhow, kunnen wij dankbaar terugkijken op een vredige uitvaart.

Debby

juni 2022