06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Tot en met vorig jaar was 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid.

Maar sinds 10 oktober 2019 is het iedere dag de Dag van de Duurzaamheid. Het is immers niet meer weg te denken en normaal geworden. Duurzame alternatieven voor heel normale gebruiksartikelen zijn inmiddels gewoongoed geworden. In iedere supermarkt verkopen ze papieren bordjes, bekertjes en rietjes in plaats van de plastic varianten.

Duurzame locaties

Bij de organisatie van je evenement kun je hier ook heel goed rekening mee houden. Bijvoorbeeld bij de keuze van de locatie.

Ik maak het liefst gebruik van locaties die bewust om gaan met het gebruik van water en energie, zo min mogelijk plastic verpakkingen gebruiken en biologische en vegetarische opties in de catering aanbieden. Om hier garanties voor te krijgen kun je kijken naar locaties die een Green Key duurzaamheidskeurmerk hebben. Kijk voor locaties die dit keurmerk hebben op de website van Green Key.

Leuke locaties vind ik bijvoorbeeld:

Duurzame goodies

Ik heb ook een haat-liefde verhouding met de goody-bag. Het is altijd leuk om iets te krijgen. Alleen hoe vaak zit er niet iets in dat linea recta in de prullenbak verdwijnt? Een mooi idee is om het anders te doen.

Na afloop van je event maak je een zgn. goody-buffet. Iedere bezoeker kiest zelf wat hij of zij mee wil nemen en pakt dit van het buffet. En wil je een duurzame gadget op het Goody-buffet plaatsen of toch meegeven aan je bezoekers? Kijk dan bij een aanbieder die gespecialiseerd is in duurzame producten, zoals bijvoorbeeld GroeneGadgets of Greengiving.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Heb jij nog andere aanvullingen en suggesties om voor, tijdens of na een evenement bewust om te gaan met de wereld? Ik ben er benieuwd naar. Laat het in het reactieveld hieronder weten dan kunnen we elkaar helpen en inspireren.

Hartelijke groet!

 

PS Heb je een evenement op stapel staan, bijvoorbeeld een eindejaarsevenement of een bedrijfsjubileum? Wil je iets communiceren met een evenement? Heb je nog geen inspiratie? Bel of mail me! Ik help je graag, ook als je helemaal niet weet waar je moet beginnen met de organisatie.