06 - 2379 1671 (voor melding overlijden 24/7 bereikbaar) info@patriciaherni.nl

Vorige maand bezocht ik in de Amsterdamse RAI de EventSummit, een eendaagse vakbeurs voor de evenementenbranche. Ik deed er veel nieuwe ideeën, contacten en inspiratie op. Je kunt het zo gek niet bedenken, zo ontdekte ik, of er is wel een originele mogelijkheid om je event te verrijken: van heerlijke catering of een originele fotobooth tot het bieden van een duizelingwekkende ervaring via kijken door een VR-bril.

Interactie met je gasten

’s Ochtends woonde ik het congres ‘Creativiteit en Anders Denken’ bij. Ik vond het superinteressant om te horen hoe ons brein werkt en om te ontdekken hoe wij mensen worden beïnvloed. Maar ook kregen we een heleboel boeiende tips over hoe we zelf kunnen bijsturen. ?

Tijdens het congres in de ochtend werd er gebruikgemaakt van BuzzMaster, een slimme tool waarmee je de interactie met je publiek eenvoudig naar een ander niveau kunt brengen. Door in te loggen met hun smartphone of tablet, kunnen je gasten stemmen, op stellingen reageren en vragen stellen of andere berichten sturen. Ik had dit al eens eerder meegemaakt tijdens de ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers. Echt superleuk!

Dág haantje-de-voorste!

Tegenwoordig zijn er diverse toegankelijke tools beschikbaar die je kunt gebruiken voor de interactie met je gasten. Normaal gesproken komen de ‘haantjes-de-voorste’ het meest aan het woord. Als je zo’n tool gebruikt, krijg je ook vragen en reacties van mensen die minder gemakkelijk op de voorgrond treden.

Naast BuzzMaster zijn er nog andere aanbieders, zoals Avint en Kahoot!. Die laatste is ook heel geschikt voor als je ‘gamification’ wilt inzetten in je training, presentatie of teambuilding. Ik kende Kahoot! al van de middelbare school van mijn zoon. Daar wordt het gebruikt om de betrokkenheid van de leerlingen te vergroten, en ook om huiswerk te controleren.

Heb jij ervaring met een andere tool? Ik ben benieuwd, laat het mij weten door te reageren onder dit bericht.

Zoals je weet ben ik gek op tools die het werk eenvoudiger of leuker maken. Het lijkt me leuk om met een van deze tools ook jouw volgende event interactief te maken.
Maar nu genoeg gespeeld. Werk ze!

Met enerverende groet!